Slide One

Administratief en grondwettelijk recht
Vreemdelingenrecht
Internationaal familierecht

Slide One

Administratief en grondwettelijk recht
Vreemdelingenrecht
Internationaal familierecht

previous arrow
next arrow

Altea advocaten

Erkenning in België van een in het buiteland geregistreerde relatie van samenleven


Wereldwijd bestaan er situaties van gemeenschappelijke samenleving die geregistreerd worden door een overheidsinstantie maar die niet dezelfde uitwerking hebben als een huwelijk. In België gaat het om het "wettelijk samenwonen".

De vormen van geregistreerde relaties kunnen van land tot land sterk verschillen. Sommige van die vormen hebben geen equivalent in de Belgische wetgeving (bv het Franse PACS, het Luxemburgse partnerschap en bepaalde Spaanse partnerschappen).

Hoe kunnen deze relaties van gemeenschappelijk samenleven dan geregistreerd worden in België ?

Welk recht geldt voor deze geregistreerde partnerschappen met betrekking tot de gevolgen tussen partners en tot de oorzaken van en de voorwaarden voor de beëindiging van het samenleven ?

Onder bepaalde voorwaarden kan een Belgische rechter een buitenlandse relatie van samenleving erkennen die in België geen equivalent heeft, bijvoorbeeld om de relatie te beëindigen, op voorwaarde dat het, krachtens de buitenlandse wetgeving, mogelijk is deze relatie gerechtelijk te ontbinden. De rechter zal dan deze buitenlandse wetgeving toepassen.

Onder welke voorwaarden kan een feitelijke of geregistreerde relatie van samenleven een recht op gezinshereniging in België rechtvaardigen ?

Altea biedt u advies door een gespecialiseerd advocaat aangepast aan uw persoonlijke situatie.

Neem contact op met Céline Verbrouck, gespecialiseerde advocaat in vreemdelingenrecht en in familiaal internationaal privaatrecht, erkend door de Orde van advocaten bij de balie te Brussel.

ADVOCATEN ALTEA

Altea is samengesteld uit advocaten met een gedegen specialisatie in:

Publiek, grondwettelijk en administratief recht

Vreemdelingenrechtnationaliteit en internationaal familierecht.

Een toegankelijke dienstverlening is een prioriteit voor ons kantoor.

De expertises van Altea zijn complementair en de advocaten van Altea verenigen zich rond de verdediging van de mensenrechten.

ADRES EN CONTACT

Boulevard Louis Schmidt 56, 1040 Etterbeek - Belgïe

+32(0)2 894 45 70