Slide One

Administratief en grondwettelijk recht
Vreemdelingenrecht
Internationaal familierecht

Slide One

Administratief en grondwettelijk recht
Vreemdelingenrecht
Internationaal familierecht

previous arrow
next arrow

Altea

Toekenning van de Belgische nationaliteit aan minderjarige kinderen


De toekenning van de Belgische nationaliteit aan minderjarige kinderen gebeurt ofwel automatisch, of vereist dat de ouders binnen een bepaalde termijn (vijfjarige leeftijd van het kind) een aantal formaliteiten vervullen.

In de praktijk blijkt de toekenning van de Belgische nationaliteit aan minderjarige kinderen veel vragen bij de ouders op te roepen. Velen zijn slecht geïnformeerd of zien hun procedure vastlopen bij de diplomatieke overheden of de gemeenten in België.

Zijn mijn in het buitenland geboren kinderen automatisch Belg? Wat moet ik doen als de termijn om de Belgische nationaliteit voor mijn kind aan te vragen verstreken is? Wat doen als de Belgische ouder van mijn kind zich ertegen verzet dat het de Belgische nationaliteit verkrijgt? Kan ik hem dwingen? Ik ga een buitenlands kind adopteren, zal het Belg zijn op het einde van het adoptieproces?  Ik heb net de Belgische nationaliteit verkregen, geldt dit ook voor mijn kinderen?

Het is nuttig om een gespecialiseerde advocaat te raadplegen, die al deze vragen kan beantwoorden en u zo nodig kan begeleiden bij de te ondernemen stappen.

Neem contact op met Céline Verbrouck of Catherine de Bouyalski, gespecialiseerde advocaten in vreemdelingenrecht en in familiaal internationaal privaatrecht, erkend door de Orde van advocaten bij de balie te Brussel.

ADVOCATEN ALTEA

Altea is samengesteld uit advocaten met een gedegen specialisatie in:

Publiek, grondwettelijk en administratief recht

Vreemdelingenrechtnationaliteit en internationaal familierecht.

Een toegankelijke dienstverlening is een prioriteit voor ons kantoor.

De expertises van Altea zijn complementair en de advocaten van Altea verenigen zich rond de verdediging van de mensenrechten.

ADRES EN CONTACT

Boulevard Louis Schmidt 56, 1040 Etterbeek - Belgïe

+32(0)2 894 45 70