Cabinet d'avocats Altea
Cabinet d'avocats Altea
Slide One

Administratief en grondwettelijk recht
Vreemdelingenrecht
Internationaal familierecht

Slide One

Administratief en grondwettelijk recht
Vreemdelingenrecht
Internationaal familierecht

previous arrow
next arrow

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Advocaat in vreemdelingenrecht, nationaliteit en IP


Kenya Pigneret, advocaat in vreemdelingenrecht, nationaliteit en IP

Email : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tel : +32(0)2 894 45 70

Kenya Pigneret heeft een master in de rechten die zij in 2017 met onderscheiding behaalde aan de Université Libre de Bruxelles. Tijdens haar tweede masterjaar kreeg Kenya Pigneret de kans om deel te nemen aan de Legal Clinic in het vreemdelingenrecht. Gesterkt door deze ervaring besloot ze haar opleiding aan te vullen met een Master in Internationaal Migratie- en Vluchtelingenrecht, die zij met grote onderscheiding wist te behalen aan de Vrije Universiteit van Amsterdam.

Kenya Pigneret is sinds oktober 2020 ingeschreven bij de balie van Brussel. Ze volgt haar stage bij de advocatenassociatie Altea, in samenwerking met Catherine de Bouyalski (team "immigratie en internationaal familierecht") en houdt zich dus voornamelijk bezig met internationaal privaatrecht, internationaal familierecht, nationaliteitsrecht en vreemdelingenrecht.

Voordat zij lid werd van de balie verwierf Kenya Pigneret ervaring op het gebied van vreemdelingenrecht en mensenrecht dankzij diverse ervaringen in de verenigingssector. Zij was werkzaam als juridisch adviseur op het gebied van het nationaliteitsrecht bij de vzw Objectif. In 2018 liep ze stage in het vluchtelingenkamp van Chios, Griekenland, bij de NGO Equal Rights Beyond Borders. Ze heeft ook stage gelopen bij Advocaten Zonder Grenzen België.

Bovendien volgde Kenya Pigneret van oktober tot december 2019 de opleiding vreemdelingenrecht bij de ADDE (Association pour le droit des étrangers).

Lijst van de publicaties van Kenya Pigneret

  • C. DE BOUYALSKI et K. PIGNERET, « Arrêt « IB » : l'exclusivité de la résidence habituelle d'un époux dans le cadre d'une procédure en divorce », J.D.E., 2022/4, n° 288, p. 165-167.

ADVOCATEN ALTEA

Altea is samengesteld uit advocaten met een gedegen specialisatie in:

Publiek, grondwettelijk en administratief recht

Vreemdelingenrechtnationaliteit en internationaal familierecht.

Een toegankelijke dienstverlening is een prioriteit voor ons kantoor.

De expertises van Altea zijn complementair en de advocaten van Altea verenigen zich rond de verdediging van de mensenrechten.

ADRES EN CONTACT

Boulevard Louis Schmidt 56, 1040 Etterbeek - Belgïe

+32(0)2 894 45 70