Cabinet d'avocats Altea
Cabinet d'avocats Altea
Slide One

Administratief en grondwettelijk recht
Vreemdelingenrecht
Internationaal familierecht

Slide One

Administratief en grondwettelijk recht
Vreemdelingenrecht
Internationaal familierecht

previous arrow
next arrow

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Advocaat in vreemdelingenrecht en internationaal familierecht


Gaëlle Raymaekers, avocate spécialisée en droits des étrangers, droit de l’immigration et droit familial international

Email : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tel : +32(0)2 894 45 78

Gaëlle Raymaekers behaalde in 2019 met grote onderscheiding haar master in de rechten aan de Université Catholique de Louvain. 

Met haar voorliefde voor Europees en internationaal recht volgde ze een minor Europese studies tijdens haar bacheloropleiding. Tijdens haar masteropleiding koos ze voor de optie mensenrechten en de afstudeerrichting Europees recht.

Om haar universiteitsopleiding aan te vullen, bracht Gaëlle Raymaekers tijdens haar tweede masterjaar zes maanden op Erasmus door in Wenen. Tijdens haar studies was ze bovendien betrokken bij verschillende sociale projecten (zoals jongerenbewegingen, het studentenorkest van Louvain-la-Neuve en kot à projet) en bleef zij steeds geboeid door de nationale en internationale actualiteit.

Gaëlle Raymaekers volgde van oktober tot december 2019 eveneens de opleiding vreemdelingenrechten bij de ADDE (Association pour le droit des étrangers).

Sinds oktober 2019 is zij ingeschreven aan de balie van Brussel en loopt zijn stage in het team van Catherine de Bouyalski. Zij buigt zich voornamelijk over de volgende thema's:

  • het internationaal privérecht en internationaal familierecht (geldende wetgeving en rechtbanken bevoegd voor familiezaken, erkenning van buitenlandse akten of vonnissen in België, huwelijk, weigering een huwelijk te voltrekken, weigering een attest van ongehuwde staat af te leveren, echtscheiding, nietigverklaring van een huwelijk, uitoefening van het ouderlijk gezag, vaststelling en betwisting van bloedverwantschap, nationale en internationale adoptie enz.)
  • het vreemdelingenrecht (gezinshereniging, humanitaire en medische regularisaties, visa, vestiging van EU-burgers, werknemers, studenten, nationaliteitsverwerving en - herstel, asiel, subsidiaire bescherming enz.)

In haar praktijk geeft Gaëlle Raymaekers graag de voorkeur aan alternatieve methoden voor conflictoplossing omdat zij overtuigd is van de weldadige invloed van deze technieken voor haar cliënten die hierbij centraal staan.

ADVOCATEN ALTEA

Altea is samengesteld uit advocaten met een gedegen specialisatie in:

Publiek, grondwettelijk en administratief recht

Vreemdelingenrechtnationaliteit en internationaal familierecht.

Een toegankelijke dienstverlening is een prioriteit voor ons kantoor.

De expertises van Altea zijn complementair en de advocaten van Altea verenigen zich rond de verdediging van de mensenrechten.

ADRES EN CONTACT

Boulevard Louis Schmidt 56, 1040 Etterbeek - Belgïe

+32(0)2 894 45 70