Cabinet d'avocats Altea
Cabinet d'avocats Altea
Slide One

Administratief en grondwettelijk recht
Vreemdelingenrecht
Internationaal familierecht

Slide One

Administratief en grondwettelijk recht
Vreemdelingenrecht
Internationaal familierecht

previous arrow
next arrow

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Advocaat bij het advocatenkantoor Altea in publiek en administratief recht


Catherine Jimenez, avocate spécialisée en droit public

Email : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tel : +32(0)2 894 45 80

Catherine Jimenez beschikt over een professionele ervaring van bijna 10 jaar in het publiekrecht en het administratief recht. Zij begon haar carrière in de ambtenarij als juriste en nadien als verantwoordelijke voor een juridisch team bij twee gemeenten, de ene in Brussel en de andere in Wallonië. Catherine Jimenez hield er zich bezig met alle takken van het administratief recht en hanteerde een pragmatische aanpak gericht op het advies en onderzoek van juridische oplossingen voor concrete problemen die plaatselijke besturen ervaren tijdens hun openbare dienstverlening.

Deze professionele ervaring heeft haar ook de kans gegeven om zich bij te scholen in de bijzonderheden van het onderwijsrecht dat zij gedurende drie schooljaren onderwezen heeft aan het hoger onderwijs van het korte type voor sociale promotie.

Catherine Jimenez behaalde een master in de rechten, in het publiekrecht en het administratiefrecht, en een licentiaatsdiploma in criminologie. Ze beschikt tevens over een mooie praktische ervaring in het administratief recht en heeft besloten om haar carrière nieuw leven in te blazen. In januari 2017 trad zij toe tot het team publiekrecht en administratiefrecht van Meesters Kaiser, Gourdin en Verdussen om stage te lopen bij de Balie van Brussel. In deze nieuwe uitdaging hoopt Catherine Jimenez haar kennis van zowel de theoretische als pragmatische aanpak van het administratief recht te blijven ontwikkelen en om met menselijkheid en vastberadenheid de belangen van de cliënten van het kantoor te verdedigen.

ADVOCATEN ALTEA

Altea is samengesteld uit advocaten met een gedegen specialisatie in:

Publiek, grondwettelijk en administratief recht

Vreemdelingenrechtnationaliteit en internationaal familierecht.

Een toegankelijke dienstverlening is een prioriteit voor ons kantoor.

De expertises van Altea zijn complementair en de advocaten van Altea verenigen zich rond de verdediging van de mensenrechten.

ADRES EN CONTACT

Boulevard Louis Schmidt 56, 1040 Etterbeek - Belgïe

+32(0)2 894 45 70