Cabinet d'avocats Altea
Cabinet d'avocats Altea
Slide One

Administratief en grondwettelijk recht
Vreemdelingenrecht
Internationaal familierecht

Slide One

Administratief en grondwettelijk recht
Vreemdelingenrecht
Internationaal familierecht

previous arrow
next arrow

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Advocaat in Vreemdelingenrecht, Nationaliteit en IPR


Caitlin Moens, avocate spécialisée en droits des étrangers, droit de l’immigration et droit familial international

Email : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tel : +32(0)2 894 45 77

Caitlin Moens is sinds 2014 ingeschreven bij de balie van Brussel en werkt sindsdien bij het advocatenkantoor Altea in het gespecialiseerd team vreemdelingenrecht en internationaal familierecht.

Als "senior" medewerkster  is Caitlin Moens samen met de vennoten van Altea belast met de opleiding van de stagiairs en neemt actief deel aan de ontwikkeling van de knowhow van het advocatenkantoor.

Zij schreef verschillende rechtsleerartikelen, meer bepaald over het vreemdelingenrecht, en gaf lezingen en opleidingen over dit rechtsdomein, alsook over immigratie en mensenrechten.  

Zij treedt op als deskundige voor gespecialiseerde verenigingen inzake nationaliteit, vreemdelingenrecht en internationaal privaatrecht en familierecht.

Caitlin Moens onderschreef het handvest van het samenwerkingsrecht en volgt momenteel een opleiding familiale, civiele en sociale bemiddeling.

Dagelijks beoefent zij het vreemdelingenrecht (Europeanen, werknemers, studenten, vluchtelingen, begunstigden van subsidiaire bescherming, gezinshereniging, visa, enz.), het internationaal privaatrecht (bevoegde rechtbank, toepasselijk recht, enz.) en het internationaal familierecht (huwelijk, echtscheiding, afstamming, adoptie, nietigverklaring van het huwelijk, erkenning van buitenlandse vonnissen en akten, enz.).

Caitlin Moens behaalde haar master in de rechten met grote onderscheiding aan de Université catholique de Louvain (UCL) en volgde daarna een aanvullende master mensenrechten, mede georganiseerd door de faculteiten van Saint-Louis, Namen en de UCL. Tijdens haar academisch parcours kreeg zij in het kader van een Erasmus-uitwisseling de kans een opleiding te volgen in Dublin, Ierland.

Voor zij als advocate begon te werken, verwierf Caitlin Moens ervaring op het gebied van mensenrechten. Zo liep zij stages bij de Liga voor mensenrechten, bij Advocaten zonder grenzen en in een opvangcentrum voor asielzoekers van het Rode Kruis. Voorts werkte zij mee aan verschillende vrijwilligersprojecten in België en in het buitenland en is lid van een vzw die jongeren in Goma, in de Democratische Republiek Congo, de kans wil bieden een universitaire opleiding te volgen.

Caitlin Moens is nog altijd actief in verenigingswerk is sinds 2015 onder meer lid van de "commissie vreemdelingen" van de Liga voor mensenrechten.

ADVOCATEN ALTEA

Altea is samengesteld uit advocaten met een gedegen specialisatie in:

Publiek, grondwettelijk en administratief recht

Vreemdelingenrechtnationaliteit en internationaal familierecht.

Een toegankelijke dienstverlening is een prioriteit voor ons kantoor.

De expertises van Altea zijn complementair en de advocaten van Altea verenigen zich rond de verdediging van de mensenrechten.

ADRES EN CONTACT

Boulevard Louis Schmidt 56, 1040 Etterbeek - Belgïe

+32(0)2 894 45 70

NEWSLETTER

Our website is protected by DMC Firewall!