Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Advocaat bij Altea - publiek en administratief recht


Arnaud Picqué, avocat spécialisé en droit public

Email : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tel. : +32(0)2 894 45 90

Arnaud Picqué heeft een master in de rechten die hij behaalde aan de Université Libre de Bruxelles. Daarvoor volgde hij een tweetalige Engels-Frans bacheloropleiding aan de Université Saint-Louis Bruxelles.

Als faculteitsafgevaardigde en vicevoorzitter voor academische gelegenheden binnen de studentenvereniging Saint-Louis (C.A.U.) richtte hij tijdens zijn masteropleiding samen met een aantal studenten van verschillende rechtsfaculteiten van de Franse Gemeenschap een semestrieel studentenblad op volledig gewijd aan publiekrecht ("Revue Etudiante de Droit Public"). 

Arnaud Picqué is sinds oktober 2019 ingeschreven bij de balie van Brussel en loopt stage bij het advocatenkantoor Altea waar hij in het team publiekrecht samenwerkt met meesters Gourdin en Kaiser.

Hij beoefent hoofdzakelijk het administratief recht en het grondwettelijk recht.

Parallel aan zijn activiteit bij de balie, oefent hij sinds het begin van het academiejaar 2019-2020 de functie uit van deeltijds assistent aan de Université Saint-Louis Bruxelles voor de cursussen Bronnen en beginselen van het recht en Administratief recht.

Hij is lid van het Centre de Recherche en Droit Constitutionnel et Administratif ("CIRC") van dezelfde universiteit.